top of page

Предавачи

ЖЕЉКО ЕРКИЋ

Глумац

Ментор Жељко Еркић је глумац који је студије завршио на Академији умјетности у Бањој Луци. Рођен је 25.07.1981. у Сарајеву. Публици је познат по многобројним представама у Народном позоришту Републике Српске, али и као добитник великог броја награда. Није занемарива ни његова каријера у филмским и серијским остварењима попут "Луд, збуњен, нормалан", "Убице мога оца", "Певачица", "Дара из Јасеновца", турској серији "Косем" и бројним другим.
 

322065872_532543778930995_9146796050955101313_n.jpg

ЖЕЉКО СТЈЕПАНОВИЋ

Глумац и редитељ

Ментор Жељко Стјепановић, глумац и редитељ, рођен је у Бањој Луци 08.06.1966. године. Студирао је на одсјеку за флуму на Академији умјетности у Сарајеву. Био је члан ансамбла Позоришта младих и Камерног театра 55 у Сарајеву. Тренутно ради као првак драме у Народном позоришту Републике Српске. Одиграо је велики број улога у позоришту, на тв-у и филму, а за свој глумачки рад био више пута награђиван. Режирао је око 30 представа у НПРС, Градском позоришту Јазавац, Позоришту Приједор и Градском позоришту Градишка. Написао је неколико драмских дјела: "Молитва", "Наши дани", "Златно доба", "Седам на једнога", као и сценарио тв серије "Жене, људи и отали". Један је од оснивача Академије умјетности у Бањалуци. Обављао је функцију директора и умјетничког директора НПРС.

217599446_1341876736215432_3562121940480545152_n.jpg
V5.jpg

ВЛАДИМИР ЂОРЂЕВИЋ

Глумац

 

Ментор Владимир Ђорђевић рођен је у Новом Саду 18.12.1979. године. Студије је завршио  на Академији умјетности у Бањој Луци, а члан је ансамбла у Народном позоришту Републике Српске. Десет година је био предавач у студију Градског позоришта Јазавац гдје је имао прилику да ради са младим и талентованим полазницима, са којима је радио годишње презентације, представе као и кратки филм "Екскурзија". Играо је у многим домаћим серијама и филмовима као што су "Месо", "Кости", "Кожа", "Јужни верар", "Хотел Балкан", "Непријатељ" и другим. Обављао је фунцкију умјетниког директора Народног позоришта Републике Српске те је предсједник Удружења драмских умјетника Српске.

Школа глуме

Наш студијски програм ће вам помоћи да се снађете у било којем јавном наступу ( тв и радио водитељ, говорник за говорницом, полагању пријемног испита, разговорима за посао, кастинг ), да побољшате концентрацију  и комуникацију, да савладате трему и стекнете самопоуздање, да развијете вашу машту и креативност. Увешћемо вас у свијет глуме. Сазнаћете како се припрема улога, шта је драмска радња, лик, имитација, трансформација, сценски говор, сценски покрет, техника гласа и све оно што вам је неопходно да би одиграли додјељену улогу.

Научићете шта је сцена, шта је рад на тексту, шта су мизансценске пробе, игра са партнером, сценографија, костим, како изгледају генералне пробе и премијера. Савладаћете основне  глумачке технике неопходне за учествовање у било којој позоришној представи. Једном ријечју, сазнаћете шта значи бити ГЛУМАЦ!

 

Рад са полазницима је осмишљен да траје 6-8 мјесеци ( зависно од нивоа едукације ) и подијељен је у три групе:

 

     1. Глума за дјецу и омладину

     2. Припрема за пријемни испит и кастинге

     3. Глума за одрасле

 

Настава се одвија по групама, суботом и недељом или другим данима у договору са формираном групом.

Пријем полазника се одвија од маја до септембра. Са сваким полазником ће се обавити разговор

( и са родитељима уколико се ради о малољетној дјеци ), а затим се приступа формирању група, зависно од нивоа који полазник жели да похађа.

За оне који буду одлучили да похађају студио глуме, ово ће бити незаборавна авантура, која ће од вас направити  врхунске позоришне и филмске зналце, а надамо се и научити да будете добри, поштени и самоувјерени људи. 

Упис у школу вршимо током читаве године.

bottom of page