top of page

Škola glume

Naš studijski program će vam pomoći da se snađete u bilo kojem javnom nastupu (tv i radio voditelj, govornik za govornicom, polaganju prijemnog ispita, razgovorima za posao, kasting), da poboljšate koncentraciju i komunikaciju, da savladate trenu i steknete samopouzdanje, da razvijete vašu maštu i kreativnost. Uvešćemo vas u svijet glume. Saznaćete kako se priprema uloga, šta je dramska radnja, lik, imitacija, transformacija, scenski govor, scenski pokret, tehnika glasa i sve ono što vam je neophodno da bi odigrali dodjeljenu ulogu. Naučićete šta je scenografija, kostim, kako izgledaju generalne probe i premijera. Savladaćete osnovne glumačke tehnike neophodne za učestvovanje u bilo kojoj pozorišnoj predstavi. Jednom rječju, saznaćete šta znači biti glumac.

 

Rad sa polaznicima je osmišljen da traje od septembra do jula i prilagođen je uzrastima.

 

Nastava se odvija po grupama, subotom i nedjeljom ili drugim danima u dogovoru sa formiranom grupom.

 

Za one koji budu odlučili da pohađaju školu glume ovo će biti nezaboravna avantura, koja će od vas napraviti vrhunskepozorišne i filmske znalce, a nadamo se  i naučiti da dobri, pošteni i samouvjereni ljudi.

Upis u školu glume vršimo tokom čitave godine.

01

Vladimir Đorđević, glumac

Mentor Vladimir Đorđević rođen je u Novom Sadu 18.12.1979. godine. Studije je završio na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci, a član je ansambla u Narodnom pozorištu Republike Srpske. Nakon završenih studija radio je kao asistent na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci. Deset godina je bio predavač u studiju Gradskog pozorišta Jazavac gdje je imao priliku da radi sa mladim i talentovanim polaznicima, sa kojima je radio godišnje prezentacije, predstave kao i kratki film "Ekskurzija". Igrao je u mnogim domaćim serijama i filmovima kao što su "Meso", "Kosti", "Koža", "Južni vetar", "Hotel Balkan", "Neprijatelj" i drugim. Obavljao je funkciju umjetničkog direktora Narodnog pozorišta Republike Srpske, a bio je i predsjednik Udruženja dramskih umjetnika Srpske.

02

Željko Erkić, glumac

Mentor Željko Erkić rođen je u Sarajevu 25.07.1981. godine. Studije je završio na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci. Publici je poznat po mnogobrojnim predstavama u Narodnom pozorištu Republike Srpske, ali i kao dobitnik velikog broja nagrada. Nije zanemariva ni njegova karijera u filmskim i serijskim ostvarenjima poput "Lud, zbunjen, normalan", "Pevačica", "Dara iz Jasenovca", "Ubice moga oca", turskoj seriji "Kosem" i brojnim drugim.

03

217599446_1341876736215432_3562121940480

Željko Stjepanović, glumac i reditelj

Mentor Željko Stjepanović, glumac i reditelj, rođen je u Banjoj Luci 08.06.1966. godine. Studirao je na odsjeku za film na Akademiji umjetnosti u Sarajevu. Bio je član ansambla Pozorišta mladih i Kamernog teatra 55 u Sarajevu. Trenutno radi kao prvak drame u Narodnom pozorištu Republike Srpske. Odigrao je veliki broj uloga u pozorištu, na tv-u i filmu, a za svoj glumaki rad bio više puta nagrađivan. Režirao je oko 30 predstava u Narodnom pozorištu Republike Srpske, Gradskom pozorištu Jazavac, pozorištu Prijedor i Gradskom pozorištu Gradiška. Napisao je nekoliko dramskih dijela: "Molitva", "Naši dani", "Zlatno doba", "Sedam na jednoga", kao i scenario tv serije "Žene, ljudi i ostali". Jedan je od osnivača Akademije umjetnosti u Banjoj Luci. Obavljao je funkciju direktora i umjetničkog direktora NPRS.

bottom of page